EstatdelsEmprius

Utilitzo @creativecommons quasi cada dia ... No vull viure sense vosaltres.

- Julie Hiltz, NBCT @JulieHiltz

Benvinguts

Creative Commons és l'organització que encapçala el moviment global per compartir i col·laborar. Hem creat, mantenim i promovem les llicències de Creative Commons — llicències de propietat intel·lectual lliures, internacionals i fàcils d'utiltzar que són un estàndard per facilitar l'intercanvi i la mescla.

Dinamitzem una comunitat internacional d’educadors, activistes, científics, advocats, i creadors per fer realitat els beneficis dels Emprius. Construïm instruments essencials per fer els Emprius més trobables, utilitzables i connectats amb les comunitats d’arreu.

Els darrers anys han transformat Creative Commons. Al 2015, vàrem establir una nova estratègia ambiciosa per alimentar uns Emprius dinàmics i utilitzables amb el poder de  la col·laboració i l’agraïment. La nostra ambició s’alimenta amb els nostres projectes tecnològics i amb l’enèrgica i productiva comunitat global. Cada iniciativa de CC treballa per aconseguir aquest objectiu, desencadenat el potencial dels Emprius mitjançant el treball compromès de les nostres comunitats globals.

Al 2017, hem celebrat la més gran Global Summit, organitzada per la nostra comunitat amb el suport de nous patrocinadors i donants. Amb el vostre assessorament, hem redissenyat la Xarxa Global de Creative Commons mitjançant un procés immens, col·laboratiu i internacional, i hem creat una nova infraestructura en línia per donar suport a aquesta expansió sense precedents del moviment per compartir. El nostre nou equip tècnic ha desenvolupat la versió beta del cercador CC i establert acords per ampliar-ne l’abast.

Hem creat un emocionant programa de certificació, responent a la demanda d’un curs per a bibliotecàries i educadors arreu del món. Hem lluitat contra el TPP i per a la reforma de la legislació sobre propietat intel·lectual a Europa, i hem ajudat a governs nacionals a adoptar polítiques sobre educació en obert. Amb la nostra ajuda, aquest any la UNESCO ha fet un progrés important per fomentar les polítiques d’educació en obert enter els estats membres i donar-los suport. Hem començat a canviar les regles en aquests aspectes mentre mantenime encara i defensem els nostres instruments principals: les llicències de CC, que hanestat utilitzades més de mil milions de vegades per creadors i titulars de drets amb la intenció d’ampliar el rang de creativitat i coneixement disponible per a tothom.

Els objectius ambiciosos de CC per al futur permetran incrementar l’accés i la igualtat a l’educació per a tothom, accelerar la innovació i els descobriments per guarir malalties, inspirar obres d’art i culturals meravelloses, i crear connexions més profundes entre cultures i comunitats. El nostre model és radicalment obert, amb la comunitat al centre.

Creiem que compartir i col·laborar pot obrir tot el potencial de la xarxa, i el que és més important, per a totes les persones que la utilitzen.

Cal un grup de persones motivades, inspirades i amb talent per il·luminar els Emprius, i tinc el privilegi de treballar amb ells cada dia. Veureu moltes de les seves històries en l’informe d’enguany — i només és un petit percentatge de la gent que fa que aquest moviment sigui tan poderós. Estem molt agraïts a aquelles persones que han decidit contribuir als Emprius compartint de manera lliure les seves obres amb llicències de CC.

Agraït,
Ryan Merkley
CEO, Creative Commons

cc_heart_white

Aporteu avui a Creative Commons

Doneu suport als nostres projectes d’educació en obert, de polítiques d’obertura i d’accés universal al coneixement.

data icon

Les dades

1.400
Milions

Obres amb una llicència de Creative Commons

2017
100%
2016
82%
2015
76%
2014
60%
2010
27%
2006
10%

Principals plataformes compartint obres amb CC

flickr

415,1 milions

YouTube

49 milions

Wikipedia

46,7 milions

Deviant Art

40 milions

Wikimedia Commons

36,9 milions

eruopeana

28,7 milions

Vimeo

6,6 milions

Internet Archive

3,1 milions

DOAJ Directory of Open Access Journals

2,7 milions

Thingiverse

2,3 milions

500px

1,2 milions

Medium

740.896

Jamendo Licensing

556.126

PLOS

200.000

Free Music Archive

114.969

El nostre moviment
arreu del món

104 capítols en sis regions

  • Amèrica del Nord: 2
  • Amèrica Llatina: 16
  • Europa: 42
  • Àfrica: 7
  • Món Àrab: 6
  • Àsia i el Pacífic: 30
cc search

Cerca

Països que han utilitzat més CC Search al 2017:

USA
UK
Canada
Spain
Germany
Australia
Sessions
Preguntes
Visitants del lloc
Seguidors socials

Els idiomes més populars al 2017:

Anglès

Castellà

Portuguès

Alemany

Francès

El més popular compartit en xarxes socials:

Fight for Net Neutrality
Neutralitat de la xarxa
El Domini Públic del Met
Open Access
Accés Obert

Sabíeu que?

Les col·leccions d'Europeana mostren 42 parells d'ulleres de sol de disseny, amb llicències obertes i, a vegades, una mica esbojarrades

‘The Kiss’, ulleres de sol d'Oliver Goldsmith Eyewear, 1958. Gentilesa del Victoria and Albert Museum, CC BY

the machine

Les eines

Tecnologia i eines per descobrir i col·laborar

Un equip creixent i amb un mandat ampli i ambiciós està fent que els Emprius és descobreixin cada dia més. La construcció d'una “porta d'entrada als Emprius”, el renovat CC Search, és el producte més nou del catàleg de CC.

Al febrer de 2017 vàrem presentar el nostre cercador CC Search, elogiat per la premsa i els usuaris com la nova “porta d'entrada als Emprius.” Hem seguit afegint-hi més imatges i funcions al llarg del 2017 i hem engrandit l'equip. Amb el lideratge de la nostra nova Directora de Producte Tècnic, Paola Villarreal, l'equip tecnològic de CC ha desplegat tres nous llocs – L'Estat dels Emprius, el lloc de la Global Summit de 2018, i el Programa de Certificació. A més. hem publicat el nou lloc per a adherir-se a la nostra reactivada Xarxa Global, hem presentat la nostra nova eina per a la Finalització de la Cessió i hem ajudat a renovar las nostres llicències, actualitzant-les a Python 3.

Show MoreShow Less

Creative Commons presenta un nou motor de cerca de fotografies amb filtres, llistes i eines d'intercanvi social: Trobar imatges lliures i legals per acompanyar els continguts del teu web mai no ha estat difícil, gràcies a Creative Commons.”​

Techcrunch.com

Sabíeu que?

Durant les setmanes següents a la presentació de la iniciativa d'accés obert amb CC0 del Met, el nombre de descarregues d'imatges de la col·lecció va augmentar en un 260%

Regal d'Assunta Sommella Peluso, Ada Peluso i Romano I. Peluso, en memòria d'Ignazio Peluso, 2003 CC0

Llicències i Instruments legals

Els nostres instruments legals i les llicències són el pilar de la nostra feina. Aquest any, ens hem marcat algunes fites per millorar la solidesa dels nostres marcs jurídics i els instruments per compartir a la xarxa.

Al 2017, hem donat la benvinguda a set noves traduccions de la versió 4.0 de les llicències de CC – turca, francesa, italiana, sueca, àrab, croata i alemanya -, i tres noves traduccions de CC0 – italiana, letona i sueca. Aquests idiomes estan entre els més parlats als món i el procés de traducció es fa de manera participativa i aprofita l'expertesa de la nostra xarxa global. Com a part de les responsabilitats d'administració, CC ha seguit de prop diverses disputes respecte les llicències de CC, intervenint en una amb la petició de presentar un 'amicus brief' per donar pautes per la interpretació correcta de les llicències, en especial per entendre el significat de no comercial. En cada cas conegut, les llicències de CC van sortir de nou enfortides i van ser interpretades correctament, confirmant la seva solidesa i claredat.

A més. hem redissenyat les pàgines dels nostres resums i l'enquadrament de les llicències amb un atractiu i modern estil, hem sol·licitat ser inclosos a unicode (aprovat al 2018), i hem desenvolupat l'eina referent de Finalització de Cessió, sobre la qual podreu llegir més avall. Particularment, l'aprovació d'unicode és un complement emocionant al nostre portafoli ja sòlid – per als creadors serà més fàcil marcar les obres amb icones al text quan estiguin amb llicències de CC i els usuaris podran reconèixer l'autoria de les obres amb llicència que utilitzen mitjançant icones. També hem participat en fòrums per desenvolupar polítiques per a la publicació de preprints d'obres acadèmiques i de dades, i continuar el suport intersectorials per a productes en desenvolupament, donant suport i protegint les nostres marques comercials.

Show MoreShow Less
Descripció del projecte

RightsBack.org

L'instrument Finalització de la Cessió (“FdlC”) sorgeix d'una col·laboració entre l'Aliança dels Autors i Creative Commons per facultar als autors perquè recuperin el control de les seves obres.

L'instrument permet als autors aprendre sobre les disposicions per a finalitzar una cessió, permetent-los posar fi als acords de llicències que han fet amb editors i que no els han permès compartir de manera oberta les obres o tornar-les a editar. Qualsevol, incloent-hi artistes, fotògrafs, acadèmics i científics, pot utilitzar aquesta eina per descobrir les possibilitats i els terminis requerits per recuperar drets prèviament concedits De moment aquest instrument només es basa en la legislació dels EUA, però Creative Commons té previst internacionalitzar-lo perquè pugui ser utilitzat arreu del món.

Show MoreShow Less

Fotografia via Margorie Merel, CC BY

Descripció de la Comunitat

Margorie Merel

Una autoproclamada "apòstol" del moviment pels Emprius a Panamà, la implicació de la Margorie amb CC va començar com a part de la seva recerca acadèmica en Dret i Ciències Polítiques.

Com a ferma defensora, la Margorie ha esdevingut ràpidament una part integral part de la xarxa de CC. Aquest any, ha aparegut a la televisió panamenya per parlar de la necessitat de Creative Commons i també ha presentat la seva recerca en diverses universitats locals. Per a la Margorie, “Ensenyar i compartir amb docents és el més fonamental per a mi… Vull formar part d'un moviment que creu en l'educació, la llei; si compartim podem construir una societat millor amb accés a l'educació. M'encanta ensenyar i CC m'ofereix l'oportunitat de ser a prop de la gent que pot marcar la diferència en el meu país.”

Show MoreShow Less

Intruments i Plataformes CC

Arreu del món, els defensors del bé comú celebren, discuteixen, debaten i milloresn els Emprius. Amb l'inici de la nostra nova iniciativa d'usabilitat donem pas a una nova fase dels Emprius – una que encara fa més fàcil compartir.

Aquest fantàstic any va començar amb el llançament de la Iniciativa d'Accés Obert del Met, que va implicar repensar internament la usabilitat de CC , què era el que donava significat al fet de compartir, i com podíem actualitzar les nostres eines en la nova època de la xarxa. Els nostres principals actes a San Francisco, Nova York, Washington i Tailàndia van explorar aquestes qüestions amb plataformes, creadors, artistes, i tecnòlegs de CC, a més d'altres persones. A l'abril vàrem publica un llibre finançat a través de Kickstarter, 'Made with Creative Commons', que explorava una varietat d'usos “pro-socials” de CC a través d'empreses, organitzacions sens ànim de lucre i artistes, entre altres.

Show MoreShow Less

Amb ‘Accés Obert,’ l'operativa digital del Met té entre mans un autèntic èxit"

– Artnet, 10 d'agost de 2017

Ryan Merkley, Katherine Maher i Mark Surman parlant del “Big Open” al MozFest 2017, Londres CC BY-SA 4.0

Projecte destacat

El “Big Open”

“Com a organitzacions, recentment hem passat per diversos processos per entendre el futur. Per mi, el que és interessant és que hem arribat a llocs similar, cercant el mateix.” – Katherine Maher, Directora executiva, Fundació Wikimedia, 2017

Com a socis del “Big Open,” treballem conjuntament amb altres organitzacions a favor de l'obertura per acompanyar la creació d'un nou moviment de solidaritat en els Emprius.

L'agost de 2017 a Wikimania va haver un nou impuls per als nostres amplis moviments. Conjuntament amb els nostres socis del moviment, especialment la Fundació Wikimedia i Mozilla, estem confluint al voltant dels nostres valors compartits per mobilitzar a la gents per actuar. Atès el nostre ampli espectre per a tasques polítiques, el 'Big Open' és una visió de com podria ser la participació radical global. “Com a individus, portem molts barrets a la vegada,” escriu Alek Tarkowski de CC Polònia. Tanmateix, “arreu del món, les nostres comunitats se solapen… en molts objectius i projectes. Cal enfortir aquest moviment mitjançant una acció col·lectiva, en lloc de centrar-nos només en projectes i organitzacions particulars.” Construint aquesta visió de moviments oberts centrats en la comunitat, el 'Big Open' aspira a treballar de manera col·laborativa per donar suport a les nostres comunitats mitjançant projectes i organitzacions.

Show MoreShow Less

Fotografia de Scann, CC0

Impacte a la comunitat destacat

Scann + Open GLAM

“CC m'ha donat l'espai per ajudar a canviar el món que considero desigual i injust. Vull que el coneixement sigui accessible per a tothom i CC és un espai on crec que puc aconseguir-ho.” - Evelin Heidel (Scann)

An integral, long-term member of our global community, Evelin Heidel (Scann) is one of the leading advocates for global Open GLAM in Argentina and a strong voice for diversity and inclusion in our network.

Com a membre de CC, les contribucions de la Scann als Emprius han estat nombrosos i d'impacte: ha ajudat a construir i instal·lar els escànners d'autoservei de llibres en institucions argentines per ajudar-los a difondre els llibres de domini públic, ha traduït articles, ha fet tallers sobre digitalització, va organitzar la Global Summit de 2013 a Buenos Aires, i va ajudar a organitzar el Projecte Librebus al 2012. Recentement, ha format par del Comité Directiu per a l'Estratègia de la Xarxa Global de CC i del Comitè de Transició. Amb un grup d'amics i col·legues, treballa per mantenir una base de dades d'autors argentins les obres dels quals es troben en el domini públic. “Una de les coses més importants d'aquesta comunitat és que m'ha ofert l'oportunitat de treballar amb gent i en projectes que admiro profundament, la mena de gent i projectes que crec que han canviat radicalment la manera com veiem i accedim al coneixement i la cultura,” diu la Scann. “Tenir l'oportunitat de treballar amb aquesta gent i aprendre'n és un dels privilegis més increïbles
que he tingut a la meva vida, i per això n'estic agraïda.”

Show MoreShow Less

És estimulant veure la creativitat de la gent quan fas accessible una col·lecció com la del Met perquè la pugin utilitzar, compartir i mesclar sense cap restricció.”

- Loic Tallon, Cap de Digitalització del Met Museum

Certificats

Mari Moreshead CC BY

Els Certificats CC, un curs construït com a un recurs educatiu en obert, es va iniciar a finals de 2017 amb el primer grup de 50 bibliotecaris i educadors treballant per a un món més obert.

Després d'un procés de dos anys que va culminar al 2017, CC va crear un currículum per al Certificat de CC, un curs en línia adreçat a bibliotecàries i educadors per ajudar-los a incorporar les llicències de CC i l'educació en propietat intel·lectual de manera més efectiva en llurs organitzacions i institucions. L'equip espera expandir el programa per a altres professions per respondre a la demanda sense precedents d'aquest curs – el primer grup de 50 persones va ser seleccionat entre les més de 420 sol·licituds. A més de completar el curs, aquests primer grup de participants van avaluar setmanalment els materials i les avaluacions per ajudar a millorar el curs.

Show MoreShow Less
cc_community_icon+circle

La Comunitat

Xarxa Global

Al 2017, una estratègia revisada i impulsada per la comunitat va establir les bases per a una Xarxa Global de CC per organitzar, col·laborar, i compartir a escala global.

Aquest any, hem establert quatre grups de treball per organitzar la xarxa global: reforma de la legislació de propietat intel·lectual, educació en obert, GLAM, i desenvolupament de la comunitat. Aquestes plataformes ofereixen una nova visió per la Xarxa de CC i una creixent era de conscienciació i suport per a Creative Commons. El procés, organitzat durant dos anys i amb la participació de dotzenes de membres de la comunitat de CCs, ha creat documents per iniciar un revitalitzat programa de pertinença, oferint als voluntaris la delegació d'auto-organitzar-se a nivell local amb col·legues i companys treballant per l'obertura.

Show MoreShow Less

No hi ha cap instrument millor que la gent que l'utilitzat.”

– Caroline Woolard, Conversa entre artistes sobre Col·laboració, Comunitat i els Emprius

Summit

Creative Commons Global Summit 2017 Sebastiaan ter Burg CC BY 2.0

Compartint i els Emprius: Què és el següent? La Cimera Global, la nostra trobada anual pels Emprius, ha esdevingut un acte sol·licitat per als defensors de l'obertura d'arreu del món.

Més de 400 'Commoners' de més de 60 països es varen reunir a Toronto durant un fantàstic cap de setmana per forjar comunitats i aliances, i planificar el futur de la Xarxa Global de CC. La cimera d'aquest any va rebre 90 persones becades, un rècord que representava pràcticament un quart del nombre total de participants. Destaquen el centenar de sessions, 4 conferències principals d'activitistes reconeguts internacionalment, 5 sessions paral·leles, i la increïble rèplica tridimensional del Tetrapiló de Palmira de més de 90 quilograms presentat per re:3D i el Projecte #NEWPALMYRA.

Show MoreShow Less

Ken Bauer 2017/365/284 Uncommon Women CC BY-NC-SA 2.0

Projecte destacat

Dones Extraordinàries

Com a part de la iniciativa Dones Extraordinàries ('UnCommon Women') liderada per la líder pública de CC Canadà Kelsey Merkley, els assistents a la cimera varen rebre un llibre per acolorir amb les cares d'algunes de les dones més exemplars dels Emprius

En paraules de la Kelsey, “Vaig iniciar 'UnCommon Women' perquè volia retre un homenatge i potenciar les dones fortes, brillants i treballadors que hi ha al moviment 'Open', a biblioteques, a CC, a Mozilla, a l'acadèmia, i a la Viquipèdia.”

El projecte UnCommon Women vol construir una comunitat extraordinària arreu del món, per facilitar el diàleg i la connexió amb l'objectiu necessari d'amplificar les veus de les dones en el moviment d'obertura, de la tecnologia i més enllà.

Show MoreShow Less

Mirem més cap endavant que cap endarrera- prenent aquest lloc, que de manera simbolica representa un camp de batalla per controlar la identitat cultural de Síria i la seva gent, i alliberant-lo de manera digital."

- Barry Threw, "Com una peça de Palmira impresa tridimensionalment va aterrar a Toronto," CBC, 2 de maig de 2017

Política

Donem suport a un canvi progressiu de polítiques defensant una reforma legislativa de la propietat intel·lectual a favor de l'interès públic, promovent l'accés obert a la recerca científica i als materials educatius, protegint la neutralitat de la xarxa, i demanant transparència i tornar a l'equilibri en les normes de propietat intel·lectual negociades en els acords comercials.

Només aquest any amb la publicació de més de 40 documents i entrades al blog, hem estat una veu crucial en la discussió d'aquests temes, fonamentals a la xarxa – i enfortint-nos cada cop més gràcies al suport de la nostra xarxa global de membres. Aquest any hem treballat conjuntament per produir anàlisis polítiques d'experts per respondre consultes públiques sobre propietat intel·lectual. Hem contribuït en grups de treball rellevants i coalicions, com Communia, i hem participat en diversos actes i conferències polítiques clau com el Festival Mozilla, Rightscon, i l'OMPI.

Show MoreShow Less

Fotografia de Mariana Fossatti de Celeste Korol CC BY-SA 2.0

Descripció de la Comunitat

Mariana Fossatti

“M'agrada formar part d'una comunitat on puc participar en un ampli ventall d'àrees que inclouen activistes, artistes, polítics, bibliotecaris, mestres, estudiants, acadèmics, i periodistes. Tothom té en comú la lluita per a un món més just i l'interès en la justícia social." La Mariana es considera una activista de la cultura lliure des que va començar a utilitzar les llicències de CC per a les seves obres, fa més de deu anys.

Al 2013, va juntar-se amb altres activistes i organitzacions en defensa de la cultura lliure per fundar el capítol CC Uruguai, actualment una de la comunitats més actives i prolífiques de Creative Commons, i part d'un col·lectiu d'organitzacions socials anomenat "Derecho a la Cultura". Actualment està involucrada en molts projectes col·laboratius amb CC Uruguai, entre els quals hi ha "Autores.uy" per a obres en domini públic, el catàleg de música lliure "Musica Libre", festivals de cinema i música, i tallers sobre propietat intel·lectual i llicències. En els darrers anys, la Mariana ha participat en la campanya pública “Todos ganamos derechos” a favor d'una reforma de la legislació uruguaiana de propietat intel·lectual. La Mariana diu, “Formar part d'un moviment global permet als activistes pensar i actuar localment, amb instruments útils per treballar amb grans universitats o governs, i alhora amb biblioteques locals o un col·lectiu d'artistes.”

Show MoreShow Less

Fundación Karisma, Colòmbia

Impacte a la comunitat destacat

“Compartir no és cap delicte!” CC dóna suport a Diego Gómez

“Compartir no es delito!” “Compartir no és cap delicte!” El crit de guerra va ressonar per tot el món, impulsat per l'organització de la societat civil Fundación Karisma en suport de Diego Gómez, un biòleg conservacionista colombià que va ser processat per compartir en línia un document de recerca.

Conjuntament amb altres organitzacions com EFF, Derechos Digitales, i SPARC, hem ofert solidaritat i un suport crucial per aquesta campanya, escrivint nou entrades al blog en anglès i castellà, promovent-la en xarxes socials, i ajudant en el desenvolupament d'un campanya de finançament col·lectiu per ajudar en Diego a afrontar els elevats costos legals. Aquest anys, en Diego va quedar absolt de tots els càrrecs , tancant-se una batalla legal de tres anys sobre el dret a compartir.

Show MoreShow Less

Sabíeu que?

PLOS compta amb 7.000 editors i més de 70.000 revisors voluntaris cada any, tots treballant amb llicències de CC

Educació en obert

La nostra tasca en l'educació en obert se centra en la defensa i la conscienciació, les bones pràctiques i les polítiques, tutelar nous líders, coliderar el moviment, i creant nous recursos educatius en obert (OER) i adoptant-ne models.

Aquest any, l'Educació en obert ha celebrat diverses fites arreu del món entre les quals hi ha : el segon congrés mundial d'OER i el Pla d'acció d'OER de Ljubljana 2017; el desè aniversari de la Declaració de Ciutat del Cap; l'informe de polítiques OER per a la Commonwealth; el llibre d'estratègies de llicències obertes per a governs; estratègies nacionals en educació oberta a Romania, Marroc, Sud-àfrica, Kirguizistan, Eslovènia, Bangla Desh, Nigèria, Aràbia Saudita, entre d'altres; polítiques en llicències obertes a la Unió Europea, la Columbia Britànica i Alberta, i a estats i departaments federals dels EUA. Juntament amb la nostra comunitat, celebrem que ja tenim és de 700 membres en la nostra nova plataforma d'Educació en obert de CC, fent avançar l'educació en obert cada dia.

Show MoreShow Less
Descripció de la Comunitat

Amanda Coolidge

“Veig les persones de CC com a líders del canvi i crec que aquesta comunitat definirà la direcció a la qual es dirigirà la nostra societat."

L'Amanda Coolidge és la màxima responsable d'Educació en obert al Campus de BC i treballa amb les 25 institucions públiques d'ensenyament superior de la Colúmbia Britànica per defensar l'educació en obert a Canadà. Membre de la plataforma d'Educació en Obert de CC, l'Amanda va iniciar el popular hashtag de Twitter #500andcounting (ara #700andcounting), com a una campanya de visualització i crida a l'acció per destacar les veus del moviment de l'Educació en Obert, facilitant la connexió global entre educadors i ajudar-los a difondre les idees d'obertura. “M'entusiasma la passió dels membres de la comunitat CC,” diu l'Amanda. “La diversitat de perspectives i l'immens coneixement compartit és el que em va atraure d'aquesta comunitat. M'encanta que la gent implicada en CC s'hi involucri perquè, com jo, creu que el coneixement hauria de ser accessible per a tothom i que si compartim informació esdeveim millors.”

Show MoreShow Less
Impacte a la comunitat destacat

CC Tanzània

La comunitat de CC de Tanzània ha establert un marc legal i de suport robust per educar la gent sobre la necessitat de facilitar l'accés obert al coneixement.

Mitjançant tallers, formacions i trobades, així com teixint aliances amb organitzacions alineades, CC Tanzània ha arribat a milers de persones i ha construït el marc per mantenir, de manera continuada, aliances i cooperació a Tanzània i més enllà. Aquest any, CC Tanzània ha ofert formacions per a estudiants, joves bibliotecàries i advocats, i ha promogut l'Accés Obert i les Dades en Obert a l'Àfrica mitjançant la feina de fer comunitat de manera ràpida.

Show MoreShow Less

Creant Comunitats

Des del seu inici al juny de 2017, el Fons per a Activitats de la Comunitat ha finançat 27 projectes arreu del món i ha aportat més de 17.000 $ per a projectes comunitaris

Com a facilitadors del moviment de Creative Commons, CC prioritza finançar projectes liderats per la comunitat, incloent-hi trobades, actes de treball en equip, elaboració de guies, i salons. A més, hem treballat amb un grup de membres de la comunitat africana per facilitar el creixement de les comunitats de CC a l'Àfrica Occidental i a Zimbàbue, i hem revitalitzat la nostra feina a Jordània i Veneçuela.

Show MoreShow Less

Fotografia de Moh'd El Hafez

Impacte a la comunitat destacat

CC Jordània

La revitalitzada comunitat de CC Jordània és una plataforma per a les activitats de Creative Commons al Món Àrab.

Com a defensors d'una renovació en la presència de Creative Commons a la seva comunitat local, CC Jordània ha estat activa amb altres organitzacions com Wikimedia Llevant, TechWomen, la universitat tecnològica Princess Sumaya, i l'organització I-Dare. Aquest any, CC Jordània ha reiniciat el seu equip estatal amb l'ajuda del nostre fons global per a activitats comunitàries i amb instruments de comunicació. Mitjançant trobades i actes, han construït una xarxa de membres i voluntaris, amb una trobada pública exitosa enguany i amb altres que vindran.

Show MoreShow Less

Fotografia de Joi Ito CC BY 2.0

Projecte destacat

Beca i Fons Commemoratiu Bassel Khartabil

El dia 1 d'agost de 2017, va`rem rebre la dolorosa notícia que el nostre amic Bassel (Safadi) Khartabil, detingut des de 2012, havia estat executat pel govern sirià poc temps després de la seva desaparició el 2015.

Khartabil era un activista palestí sirià a favor de la internet oberta, un heroi de la cultura lliure, i un membre molt important de la nostra comunitat. En homenatge a les seves aportacions al bé comú, Creative Commons i els seus socis han creat la Beca i el Fons Commemoratiu Bassel Khartabil per continuar el seu llegat. En menys d'un any el fons commemoratiu ha recollit 260.000 $ per a projectes, programes i beques de cultura lliure, per donar suport a persones que vulguin fer progressar la col·laboració, la creació de comunitat i es desenvolupament de lideratges en les comunitats d'oberta del Món Àrab.

Show MoreShow Less

Sabíeu que?

Wikimedia Commons té més de 42 milions d'arxius – tots amb una llicència lliure.

Crèdit: Basotxerri CC BY-SA 4.0

cc_financials_icon+circle

Finances

Despeses

Despeses per programa
Control financer de 2016

$
Educació
85%
$
Tecnologia
49%
$
Internacional / Afiliats
41%
$
Cultura, Comunicacions, Suport a les plataformes
41%
$
Jurídic
24%
$
Polítiques
12%
$
Recapte de fons
45%
$
Administració
40%

Ingressos

Ingressos per categories
Control financer de 2016

$
Fundacions
86%
$
Individuals
10%
$
Empreses
8%
$
Donacions en espècies
2%

Al 2016, Creative Commons va rebre una contribució transformadora de 10.000.000 $ de la Fundació William and Flora Hewlett, que es gastarà de manera plurianual per donar suport a les tasques de la nova estratègia organitzativa de CC.

Gràcies

Creative Commons agraeix a la nostra comunitat global de fundacions, patrocinadors i individus donants que comparteixen la nostra visió i fan possible la nostra feina. En nom de tota la comunitat de Creative Commons – Consell, personal, afiliats, i col·laboradors d'arreu del món – gràcies!

Agraïments

Agraïm el suport de la Fundació William and Flora Hewlett així com el suport de la nostra comunitat de donants, entre els quals hi ha Anonymous, el Fons Arcadia, la Fundació Argosy, la Fundació Brin Wojcicki , la Fundació de la Família de Charles i Lynn Schusterman, CouponFollow, eCampus Ontario,la Fundació Benèfica Eric Saltzman i Victoria Munroe, la Fundació Ford, Google, l’Institute of Museum and Library Services, la Fundació John S. i James L. Knight, Mozilla, Private Internet Access, Re:Create Coalition, la Fundació Samuel H. Kress, Stewart J. Guss, Attorney at Law, i la Fundació de la Família Vadasz.

Volem agrair a les següents persones i organitzacions la seva aportació a l’informe de l’Estat dels Emprius d’enguany. Gràcies!

Creixement de les dades

Erin Simon i equip, Google
Eleanor Kenny, Europeana
Liviu Iorgulescu, Jamendo
Lila Bailey, Internet Archive
Brian Carver, YouTube
Danielle McKay, DeviantArt
Cheyenne Hohman, Free Music Archive
Ross Oldenburg, Free Music Archive
Frank Polcino, Makerbot/Thingiverse
Catherine Snow, Makerbot/Thingiverse
Sylvia Ng, 500px
Rommil Santiago, 500px
Neil Quinn, Fundació Wikimedia
Ed Erhart, Fundació Wikimedia
Alex Feerst, Medium
Simon Steinberger, Pixabay
Matt Lee, Libre.fm

Traduccions

Coming soon.

Reconeixement

La informació de l’autoria de la majoria d’imatges d’aquest informe es troba directament al costat o a sota de l’obra. Les imatges que no tenen aquest reconeixement directe a l’informe estan llistades aquí sota

Cable Green, Creative Commons Global Summit 2017 de Regina Gong CC BY 2.0

KPA_6833 Creative Commons Summit 2017 Fotografia de Kristina Alexanderson CC BY-SA 2.0

Creative Commons Global Summit 2017 de Sebastiaan ter Burg CC BY 2.0

CC Summit 2011 Varsòvia Fotografia de Kristina Alexanderson CC BY 2.0

terBurgDSCF0489 de Sebastiaan ter Burg CC BY 2.0

KPA_6770 Creative Commons Summit 2017 Fotografia de Kristina Alexanderson CC BY-SA 2.0

Fotografia de Rebecca Lendl, CC BY

Creative Commons Global Summit 2017 de Sebastiaan ter Burg CC BY 2.0

Creative Commons Global Summit 2017 de Sebastiaan ter Burg CC BY 2.0

Creative Commons Global Summit 2017 de Sebastiaan ter Burg CC BY 2.0

Creative Commons Global Summit 2017 de Sebastiaan ter Burg CC BY 2.0

KPA_6840 Creative Commons Summit 2017 Fotografia de Kristina Alexanderson CC BY-SA 2.0

Megan amb “Made with CC” a la summit , fotografia de Jennie Rose Halperin CC BY 2.0

Icones del Projecte Noun

Creat per Nirbhay del Projecte Noun

Creat per Eucalyp del Projecte Noun

Creat per Prasad del Projecte Noun

Creat per Icondesk del Projecte Noun

Creat per useiconic.com del Projecte Noun

Mostra agraïments i reconeixements
Amaga agraïments i reconeixements

cc_heart_blue

Aporteu avui a Creative Commons

Junts podem construir uns Emprius creatius, lliures i oberts.

Ens agradaria conèixer la vostra opinió!

CC

Llevat que s’hi indiqui el contrari, els continguts d’aquest lloc estàn subkectes a la Llicència internacional 4.0 de Reconeixement de Creative Commons.

Lloc web fet per Affinity Bridge

Close Menu