StateoftheCommons

Jeg bruger @creativecommons nærmest hver dag ... jeg vil ikke undvære jer.

- Julie Hiltz, NBCT @JulieHiltz

Velkommen

Creative Commons er den førende organisation til at støtte den globale bevægelse for deling og samarbejde. Vi skaber, vedligeholder og promoverer Creative Commons licenser — frie, internationale, brugervenlige copyright-licenser, der er standarden for at tillade deling og remix.

Vi opmuntrer et internationalt fællesskab af undervisere, aktivister, forskere, advokater og kunstnere til at indse fordelene ved et skabende og frit fællesskab – et Commons. Vi bygger vigtige værktøjer til at gøre dette fællesskab – dette Commons mere synligt, brugbart og forbundet med fællesskaber overalt.

De sidste par år har været transformerende for Creative Commons. I 2015 udformede vi en ambitiøs ny strategi for at opbygge et levende, brugbart Commons drevet af samarbejde og taknemmelighed. Vores ambition er styrket af vores teknologiprojekter og et energisk og produktivt globalt samfund. Hvert af CC’s initiativer arbejder til støtte for dette mål, at frigøre potentialet i Commons gennem arbejdet i vores engagerede globale samfund.

I 2017 var vi vært vores største globale årsmøde endnu, organiseret af vores samfund og støttet af nye sponsorer og donorer. Med din vejledning redesignede vi Creative Commons Global Network i en massiv, international samarbejdsproces, og vi byggede en ny online infrastruktur til støtte for denne hidtil usete udvidelse af bevægelsen til deling. Vores nye ingeniørteam udsendte CC Search beta og etablerede nye partnerskaber for at udvide vores rækkevidde.

Vi har lanceret et spændende certificeringsprogram, der opfylder efterspørgslen efter kurset fra bibliotekarer og undervisere over hele verden. Vi kæmpede mod TPP og for ophavsretlige reformer i Europa og hjalp nationale regeringer til at vedtage åbne uddannelsespolitikker. Med vores hjælp gjorde UNESCO betydelige fremskridt i år mod åben uddannelsespolitik og støtte til medlemslandene. Vi satte fokus på disse problemer, mens vi stadig opretholder og forsvarer vores kerneværktøjer: CC-licenser, der har været brugt godt over en milliard gange af skabere og rettighedshavere, der ønsker at udvide kreativitet og viden til rådighed for alle.

CCs ambitiøse mål for fremtiden vil muliggøre større adgang og lighed i uddannelse for alle, fremskynde innovation og opdagelse for at helbrede sygdom, inspirere dejlige kunstværker og kultur og skabe dybere forbindelser på tværs af kulturer og samfund. Vores model er radikalt åben, med samfundet i centrum.

Vi mener, at deling og samarbejde kan låse op for det fulde potentiale for internettet, og endnu vigtigere for alle de personer, der bruger det.

Det tager en gruppe drevne, inspirerede og talentfulde mennesker at lyse op på Commons, og jeg føler mig privilegeret at arbejde sammen med dem hver dag. Du kan se mange af deres historier i årets rapport – og det er bare en lille procentdel af alle de mennesker, der gør denne bevægelse så kraftig. Vi påskønner dem, der vælger at bidrage til Commons ved frit at dele deres arbejde under CC-licenser.

Med taknemmelighed
Ryan Merkley
CEO, Creative Commons

cc_heart_white

Giv dit bidrag til Creative Commons

Støt vores projekter inden for åben uddannelse, åben politik og fri adgang til viden.

data icon

Data

1,4
Milliarder

Creative Commons licenserede værker

2017
100%
2016
82%
2015
76%
2014
60%
2010
27%
2006
10%

Store platforme deler CC værker

flickr

415.1 millioner

YouTube

49 millioner

Wikipedia

46,7 millioner

Deviant Art

40 millioner

Wikimedia Commons

36,9 millioner

eruopeana

28,7 millioner

Vimeo

6,6 millioner

Internet Archive

3,1 millioner

DOAJ Directory of Open Access Journals

2,7 million

Thingiverse

2,3 million

500px

1,2 million

Medium

740.896

Jamendo Licensing

556.126

PLOS

200.000

Free Music Archive

114.969

Vores Bevægelse
over hele Verden

104 afdelinger i seks regioner

  • Nordamerika: 2
  • Sydamerika: 16
  • Europa: 42
  • Afrika: 7
  • Mellemøsten: 6
  • Asien: 30
cc search

Søg

Lande der brugte CC Search mest i 2017:

USA
UK
Canada
Spain
Germany
Australia
Sessioner
Søgninger
Sidebesøg
Sociale Følgere

Mest populære sprog i 2017:

Engelsk

Spansk

Portugisisk

Tysk

Fransk

Mest populær på sociale medier:

Fight for Net Neutrality
Net neutralitet
The Met Public Domain
Open Access
Open Access

Vidste du??

Europeana Collections viser 42 åbent licenserede, designer- og nogle gange helt vanvittige par solbriller.

‘The Kiss’, sunglasses by Oliver Goldsmith Eyewear, 1958. Tak til Victoria and Albert Museum, CC BY

the machine

Værktøjerne

Teknologi, Undersøgelse og Samarbejdsværktøjer

Et stadigt større team med et bredt og ambitiøst mandat, arbejder på at gøre det åbne fællesskab mere tilgængeligt. Som seneste product i CC Suiten er fx "Fordøren til Creative Commons", den nye CC Search-side.

I februar 2017 lancerede vi vores CC Search-side, præsenteret overfor presse og brugere som den nye "hoveddør til Commons." Vi fortsatte med at tilføje flere billeder og funktioner i hele 2017 og fortsætter også med at vokse holdet. Under ledelse af vores nye direktør for produktteknik Paola Villarreal implementerede CC Tech-teamet tre nye websteder - State of the Commons, Det Globale Årsmøde 2018-siden og Certificerings-programmet. Derudover udgav vi det nye medlemswebsted for det nye globale netværk, lancerede vores nye Termination of Transfer-værktøj og hjalp til med opdateringen af vores licenser og opdaterede dem til Python 3.

Vis mereVis mindre

Creative Commons løfter sløret for en ny billedsøger med filtre, lister og delingsfunktioner. At finde frie og lovlige billeder til at støtte dit webindhold, har aldrig været svært, takket være Creative Commons.”​

Techcrunch.com

Vidste du??

I ugerne efter lanceringen af Met Museums (The Metropolitan Museum of Art) CC0 open access initiativ steg antallet af downloads fra samlingen med 260%.

Gave fra Assunta Sommella Peluso, Ada Peluso og Romano I. Peluso, til minde om Ignazio Peluso, 2003 CCO

Licenser og Juridiske Værktøjer

Vore juridiske værktøjer og licenser udgør kernen af vores arbejde. I år har vi opnået en række initiaiver, der skal styrke robustheden af vores juridiske arbejde og af vore værkøjer, der sikrer deling på nettet.

I 2017 hilste vi syv nye oversættelser til CC 4.0 licenspakken velkommen - tyrkisk, fransk, italiensk, svensk, arabisk, kroatisk og tysk og tre nye oversættelser af CC0 - italiensk, lettisk og svensk. Disse sprog er blandt de mest talte i verden, og oversættelsesprocessen er samfundsdrevet og trækker på ekspertisen i vores globale netværk. Som led i sit ledelsesansvar fulgte CC nøje adskillige tvister vedrørende CC-licenser, som intervenerede i en med anmodning om at indgive en amicus-kort for at give vejledning om korrekt fortolkning af licenserne, især hvad angår betydningen af ​​ikke-kommerciel. I hvert kendt tilfælde blev CC-licenser igen håndhævet og fortolket korrekt, hvilket bekræfter deres robusthed og klarhed.

Derudover redesignede vi vores tekster og indramning af licens sider med en tiltalende moderne opdatering, indgav en ansøgning til at blive inkluderet i unicode (godkendt i 2018), og lancerede værktøjet om opsigelse af overførsel, som du kan læse mere om nedenfor. Unicode-godkendelsen er især en spændende tilføjelse til vores allerede robuste portefølje - skabere kan nemt markere deres CC-licenserede værker med ikoner i tekst og brugere vil være i stand til at give tildeling for CC-licenserede værker, de bruger med ikoner. Vi deltog også i fora for at udvikle politikker til preprint-udgivelse af videnskabelige værker og data og fortsætte med at krydse organisatorisk støtte til produkter i udvikling, støtte og beskytte vores varemærker og mærker.

Vis mereVis mindre
Projectprofil

RightsBack.org

Værktøjet Termination of Transfer ("ToT") er et samarbejde mellem Authors Alliance og Creative Commons, der giver authors mulighed for at genvinde kontrollen med deres arbejde.

Værktøjet gør det muligt for forfattere at lære om opsigelse af overførselsbestemmelser, som tillader forfattere at opsige licensordninger, de har lavet med udgivere, der har forhindret dem i at dele åbent eller på anden måde genudgivelse af deres værker. Enhver, herunder kunstnere, fotografer, forskere og forskere, kan bruge dette nye værktøj til at finde ud af mere om krav til kvalifikation og timing for retten til at tage rettigheder tilbage , der tidligere er blevet tildelt væk. Selvom dette værktøj for øjeblikket kun er USA-baseret, planlægger Creative Commons at internationalisere det til brug over hele verden.

Vis mereVis mindre

Foto af Margorie Merel, CC BY

Fællesskabsprofil

Margorie Merel

Som en selvudråbt "apostel" af bevægelsen for Commons i Panama, begyndte Margorie involvering med CC som led i sin akademiske forskning inden for lov og statsvidenskab.

Som en stærk fortaler er Margorie hurtigt blevet en integreret del af CC-netværket. I år optrådte hun på panamansk tv for at snakke om nødvendigheden af Creative Commons samt præsenterede sin forskning for en række lokale universiteter. For Margorie er "Undervisning og deling med lærere grundlæggende for mig ... Jeg vil være en del af en bevægelse, der tror på uddannelse; Hvis vi deler, kan vi opbygge et bedre samfund med adgang til uddannelse. Jeg kan lide så meget at undervise, og CC giver mulighed for at komme tæt på de mennesker, der kan gøre en forskel i mit land. "

Vis mereVis mindre

CC Værktøjer og Platforme

Over hele verden fejrer, diskuterer og forbedrer Creative Commoners det store Commons - det store fælles. Med kickoff af vores nye brugervenlighedsinitiativ, begynder en ny fase af Commons - en, der gør det endnu nemmere at dele.

Året begyndte spændende med lanceringen af Met Open Access-initiativet, brugervenlighed hos CC gik ind i en ny fase til, hvad der gør deling meningsfuldt, og hvordan vi kan opdatere vores værktøjer til en ny tidsalder på nettet. Vores store arrangementer i San Francisco, New York, DC og Thailand udforskede disse spørgsmål med CC-platforme, beslutningstagere, kunstnere, teknologer og meget mere. I april offentliggjorde vi Kickstarter-finansierede bog Made with Creative Commons og udforskede en række "pro-sociale" anvendelser af CC på tværs af virksomheder, nonprofits, kunst og meget mere.

Vis mereVis mindre

Med ‘Open Access,’ har Met Museum’s digitale initiativ skabt nye muligheder"

– Artnet, August 10, 2017

Ryan Merkley, Katherine Maher og Mark Surman debatterer “The Big Open” ved MozFest 2017, London CC BY-SA 4.0

Fremhævet Projekt

The Big Open

"Som organisation har vi for nylig gennemgået processer for at forstå fremtiden. Det, der er interessant for mig, er, at vi har landet på et lignende sted, på udkig efter det samme. "- Katherine Maher, administrerende direktør, Wikimedia Foundation, 2017

Som partnere i "Big Open" arbejder vi sammen med andre åbne organisationer for at indlede en ny solidaritetsbevægelse for Commons.

En ny bølge af momentum for vores brede bevægelser startede i Wikimania i august 2017. Sammen med vores partnere i bevægelsen, især Wikimedia Foundation og Mozilla, samles vi rundt om vores fælles værdier for at mobilisere folk til handling. Som et stort telt til politisk arbejde er Big Open en vision om, hvordan radikal global deltagelse kunne se ud. "Som individer bærer vi mange hatte på en gang", skriver Alek Tarkowski fra CC Poland. Men "over hele verden overlapper vores samfund ... med mange mål og projekter. Det er denne bevægelse, der skal styrkes af vores kollektive handling, snarere end blot bestemte projekter og organisationer. "På baggrund af en vision med udgangspunkt i åbne fællesskaber, stræber Big Open efter at arbejde sammen for at støtte disse fællesskaber på tværs af projekter og organisationer.

Vis mereVis mindre

Foto af Scann, CC0

Fokus på fællesskabets betydning

Scann + Open GLAM

“CC har givet mig nogle muligheder for at kunne ændre denne verden, som jeg ser som unfair og uretfærdig. Jeg vil have at viden skal være tilgængelig for alle og CC giver mig de rammer , hvor jeg føler at jeg kan opnå dette.” - Evelin Heidel (Scann)

Et integreret, langsigtet medlem af vores globale samfund, Evelin Heidel (Scann), er en af ​​de førende fortalere for global Open GLAM i Argentina og en stærk stemme for mangfoldighed og integration i vores netværk.

Som medlem af CC har Scanns bidrag til Commons været omfattende og effektive: Hun har hjulpet med at opbygge og installere DIY Book Scannere hos argentinske institutioner for at hjælpe dem med at frigøre deres public domain bøger, oversatte artikler, givne workshops om digitalisering, organiseret Global Summit 2013 i Buenos Aires og bidrog til at organisere Librebus-projektet i 2012. Mere for nylig var hun en del af strategistyringskomiteen og overgangskomitéen for CC Global Network. Med en gruppe venner og kolleger arbejder hun for at opretholde databasen over for offentligheden i Argentina. "En af de vigtigste ting ved dette samfund er, at det har givet mig chancen for at arbejde med mennesker og projekter, som jeg beundrer dybt, de slags mennesker og projekter, som jeg tror, ​​har radikalt ændret den måde vi ser og har adgang til viden og kultur ", siger Scann. "At have chancen for at arbejde med disse mennesker og lære af dem er et af de mest forbløffende privilegier, jeg har haft i mit liv, og derfor er jeg taknemmelig."

Vis mereVis mindre

Det er inspirerende at se hvor kreative mennesker er og bliver, når du gør en samling som Met’s tilgængelig for dem, til at bruge, dele og remixe uden restriktioner.”

- Loic Tallon, Met Museum, Digitaliseringschef

Certificering

Mari Moreshead CC BY

CC Certifikaterne, et kursus bygget som en Open Educational Ressource, tog sit første afsæt i 2017, med den første kursusrunde med 50 bibliotekarer og undervisere, der arbejdede for en mere åben verden.

I en toårig proces, der kulminerede i 2017, byggede CC læseplanen for CC-certifikatet, et online kursus rettet mod bibliotekarer og undervisere for at hjælpe dem med at integrere CC-licenser og ophavsretlig uddannelse mere effektivt i deres organisationer og institutioner. Holdet ser frem til at udvide dette program til andre erhverv for at imødekomme den hidtil usete efterspørgsel efter kurset - testgruppen på 50 personer blev udvalgt blandt mere end 420 ansøgere. Udover at gennemføre kurset selv gav den første gruppe af deltagere uge for uge evalueringer af materialer og vurderinger for at forbedre kurset.

Vis mereVis mindre
cc_community_icon+circle

Fællesskabet

Globalt Netværk

I 2017 lagde en revideret fællesdrevet strategi grundlaget for CC Global Network til at organisere, samarbejde og dele i en global skala.

I år etablerede vi fire nye organiserende task forces for det globale netværk: ophavsretsreform, åben uddannelse, GLAM og netværksudvikling. Disse platforme giver en ny vision for CC-netværket og en spirende optimisme af bevidsthed og advokering for Creative Commons. Processen, organiseret over to år og inklusiv snesevis af CC-medlemmer, skabte grundlaget for at lancere et revitaliseret medlemskabsprogram, hvor frivillige afdelinger selvorganiserer på lokalt plan med kolleger og kolleger, der arbejder i det åbne.

Vis mereVis mindre

Intet værktøj er bedre end de mennesker, der bruger det.”

– Caroline Woolard, Artists in Conversation on Collaboration, Community, and the Commons

Årsmøde

Creative Commons Global Summit 2017 Sebastiaan ter Burg CC BY 2.0

Deling og det kreative fælled, hvad bliver det næste? Det globale årsmåde, er vores årlige møde, værdsættes af åben-sindede over hele verden.

Mere end 400 mennesker fra over 60 lande var samlet i Toronto for en fantastisk weekend i fællesskab, samarbejde og planlægning for fremtiden for CC Global Network. Årets topmøde hilste et rekordstort antal stipendiemodtagere (90 personer) velkommen - næsten en fjerdedel af de samlede deltagere. Højdepunkter inkluderet over 100 sessioner, 4 keynoter fra internationalt anerkendte aktivister, 5 spor og den utrolige 200 pund 3D replika af Palmyra Tetrapylon præsenteret af re: 3D og #NEWPALMYRA projektet.

Vis mereVis mindre

Ken Bauer 2017/365/284 Uncommon Women CC BY-NC-SA 2.0

Fremhævet Projekt

UnCommon Women

Som en del af UnCommon Women inititativet, ført an af CC Canada Public Lead Kelsey Merkley, fik hver deltager til årsmødet en malebog med portrætter af nogle af de mest inspirerende kvinder fra CC fællesskabet.

Kelsey siger, "Jeg startede Uncommon Women, fordi jeg ønskede at fejre og forstærke de mange stærke, strålende og travle kvinder i den åbne bevægelse, på tværs af biblioteker, CC, Mozilla, universiteter og Wikipedia." UnCommon Women bygger et usædvanligt fællesskab over hele kloden, støtter op omkring behovet for kvinders stemmer til at blive forstærket i Open Movement, tech med flere.

Vis mereVis mindre

Vi ser mere frem end tilbage - og bruger denne markering som en symbolsk kamp for at sikre og frigøre Syriens kulturelle identitet og dets befolkning, digitalt".

- Barry Threw, "How a 3D-printed piece of Palmyra landed in Toronto," CBC, May 02, 2017

Politik

Vi støtter progressiv politikændring ved at foreslå ophavsretlige reformer af almen interesse, fremme åben adgang til videnskabelig forskning og undervisningsmateriale, beskytte netneutralitet og kræve gennemsigtighed og genopretning af ophavsretlige regler, der forhandles via handelsaftaler.

Med mere end 40 blogindlæg og hvidbøger offentliggjort i år alene, er vi en afgørende stemme i debatten omkring de spørgsmål, der er mest relevante på internettet - og bliver stærkere med støtte fra vores globale medlemsnetværk. I år arbejdede vi sammen for at producere ekspertpolitiske analyser og reagere på offentlige konsultationer om ophavsretlige spørgsmål. Vi har bidraget til relevante arbejdsgrupper og koalitioner, herunder Communia, og vi deltog i en række vigtige politiske konferencer og arrangementer, som Mozilla Festival, Rightscon og WIPO.

Vis mereVis mindre

Mariana Fossatti Photo af Celeste Korol CC BY-SA 2.0

Community Profile

Mariana Fossatti

"Jeg kan godt lide at være en del af et fællesskab, hvor jeg kan handle i et bredt spektrum, der omfatter aktivister, kunstnere, politikere, bibliotekarer, lærere, studerende, akademikere og journalister. De har til fælles kampen for en mere retfærdig verden og en interesse for social retfærdighed." Mariana har betragtet sig selv som en fri kulturaktivist, siden hun begyndte at bruge CC-licenser til eget arbejde for ti år siden.

I 2013 sluttede hun med andre aktivister og frie kulturorganisationer til CC Uruguay-afdelingen, nu et af de mest aktive og produktive Creative Commons-samfund, og som en del af en kollektiv af sociale organisationer kaldet Derecho a la Cultura. Hun er i øjeblikket involveret i en række samarbejdsprojekter med CC UY, herunder Autores.uy for public domain works, den gratis musikkatalog Musica Libre, film- og musikfestivaler og workshops om copyright og licensiering. I de sidste par år deltog Mariana i den offentlige kampagne "Todos ganamos derechos" for at støtte ophavsreformen i Uruguay. Mariana siger: "At være en del af en global bevægelse gør det muligt for aktivister at tænke og handle lokalt, med værktøjer, der er nyttige til at arbejde sammen med et stort universitet eller regering, samt med et lokalt bibliotek eller en kollektion af kunstnere."

Vis mereVis mindre

Fundación Karisma, Colombia

Fokus på fællesskabets betydning

“Det er ikke en forbrydelse at dele!” CC støtter Diego Gómez

"Compartir no es delito!" "Deling er ikke en forbrydelse!" Opråbet, der blev hørt over hele verden, kom fra civilsamfundets organisation Fundación Karisma til støtte for Diego Gómez, en colombiansk bevaringsbiolog, der blev retsforfulgt for at dele et forskningspapir online.

Sammen med andre organisationer, herunder EFF, Derechos Digitales og SPARC, tilvejebragte vi afgørende solidaritet og støtte til denne kampagne. Vi skrev ni blogindlæg på engelsk og spansk, reklamerede på sociale medier og hjalp med at udvikle en crowdfunding kampagne for at kompensere for Diego's enorme juridiske omkostninger . I år blev Diego frikendt på alle anklager, hvilket bringer en treårig juridisk kamp om retten til at dele til en ende.

Vis mereVis mindre

Vidste du??

PLOS tæller 7,000 redaktionsmedlemmer og mere end 70,000 frivillige til gennemlæsning, hvert år. Alle arbejder de under CC licenser.

Åben Uddannelse

Vores arbejde omkring Åben Uddannelse fokuserer på at bring opmærksomhed på og være fortaler for hvordan åbenhed omsættes til praksis og politik. Vejledning af ledere og undervisere, produktion af nye OER-materialer samt formulering af implementeringsmodeller.

I år fejrede Open Education en række præstationer over hele verden herunder: den anden verdenskongres om OER og 2017 Ljubljana OER-handlingsplan; Cape Town-erklæring +10; OER Policy Brief for Commonwealth; Open Licensing Playbook for regeringer; nationale open education-strategier i Rumænien, Marokko, Sydafrika, Kirgisistan, Slovenien, Bangladesh, Nigeria, Saudi-Arabien m.fl. Åbne licenspolitikker i EU, British Columbia og Alberta, og i amerikanske stater og føderale afdelinger. Sammen med vores fællesskab fejrer vi over 700 medlemmer i vores nye CC Open Education Platform, der driver åben uddannelse fremad hver dag.

Vis mereVis mindre
Fokus på fællesskabets betydning

CC Tanzania

Det tanzanianske CC-fællesskab har etableret en stærk juridisk og rådgivnings-ramme for at uddanne deres samfund om nødvendigheden af åben adgang til viden.

Ved at gennemføre workshops, træninger og møder samt opbygge partnerskaber med udvalgte organisationer har CC Tanzania nået tusindvis og bygget rammerne for fortsat partnerskab og samarbejde inden for såvel som udenfor Tanzania. I år tilbød CC Tanzania undervisning for studerende, unge bibliotekarer og advokater med fokus på at fremme Open Access og Open Data i Afrika.

Vis mereVis mindre
Community Profile

Amanda Coolidge

“Jeg ser CC-personer som ledere af forandring og jeg tror at dette fællesskab vil være med til at definere den retning vore samfund bevæger sig.”

Amanda Coolidge er senior manager for Open Education på BC Campus og arbejder sammen med alle 25 offentlige uddannelsesinstitutioner i British Columbia, som fortaler for åben uddannelse i Canada. Som medlem af CC Open Education-platformen, startede Amanda det populære Twitter hashtag # 500andcounting (nu # 700andcounting), en synlighedskampagne og opfordring til handling for at vinde stemmerne i Open Education Movement, der forbinder åbne undervisere globalt og hjælper dem med at sprede ordet . "Jeg elsker virkelig passionen hos CC-medlemmer," siger Amanda. "Mangfoldigheden af perspektiver og den enorme videndeling er, hvad der trækker mig til dette fællesskab. Jeg er glad for, at de involverede i CC er involveret, fordi de, som jeg, tror, at viden skal gøres tilgængelig for alle, og at ved at dele information bliver vi bedre. "

Vis mereVis mindre

Fællesskabsbygning

Siden lanceringen i juni 2017 har fonden for aktiviteter i fællesskabet finansieret 27 projekter over hele kloden og ydet mere end 17.000 dollars til fællesskabsprojekter.

Som facilitatorer af Creative Commons-bevægelsen prioriterer CC finansiering af fællesskabsledte projekter, herunder møder, teambygningsarrangementer, guidebøger og saloner. Derudover har vi arbejdet med en række afrikanske samfundsmedlemmer for at lette væksten af CC-fællesskaber i hele Vestafrika og i Zimbabwe og at genoplive vores arbejde i Jordan og Venezuela.

Vis mereVis mindre

Photo by joi Ito CC BY 2.0

Fremhævet Projekt

Bassel Khartabil Fellowship and Memorial Fund

Den 1. august 2017 modtog vi den hjerteskærende nyhed, at vores ven Bassel (Safadi) Khartabil, tilbageholdt siden 2012, var blevet henrettet af den syriske regering kort efter hans forsvinden i 2015.

Khartabil var en palæstinensisk syrisk åben internetaktivist, en fri kulturhelt og et vigtigt medlem af vores samfund. Til ære for hans bidrag til fællesskabet lancerede Creative Commons og dets partnere både Bassel Khartabil Memorial Fund og Free Culture Fellowship for at fortsætte projekter i hans ånd. På mindre end et år har mindesfonden indsamlet 260.000 dollar til gratis kulturprojekter, programmer og tilskud til støtte for enkeltpersoner, der fremmer samarbejde, samfundsbygning og ledelsesudvikling i de åbne samfund i den arabiske verden.

Vis mereVis mindre

Moh'd El Hafez Photography

Fokus på fællesskabets betydning

CC Jordan

Det revitaliserede CC Jordan community er et omdrejningspunkt for Creative Commons aktiviteter i den arabiske verden.

Som fortalere for en fornyet Creative Commons tilstedeværelse i deres lokalsamfund har CC Jordan været aktiv med andre organisationer, herunder Wikimedia Levant, TechWomen, Princess Sumaya University for Technology og I-Dare. I år startede CC Jordan deres national hold igen med hjælp fra vores globale fond for fællesskabsfunktioner og kommunikationsværktøjer. Gennem møder og arrangementer opbygger de et netværk af medlemmer og frivillige, med blandt andet et vellykket offentligt møde i år og mere fremover.

Vis mereVis mindre

Vidste du??

Wikimedia Commons har mere end 42 millioner filer – alle under åbne licenser.

Kreditering: Basotxerri CC BY-SA 4.0

cc_financials_icon+circle

Økonomi

Udgifter

Udgifter efter kategori
2016 Audited Financials

$
Uddannelse
85%
$
Teknologi
49%
$
International / Affiliates
41%
$
Kultur, Kommunikation, Platform Support
41%
$
Juridisk
24%
$
Politik
12%
$
Fundraising
45%
$
Administration
40%

Indkomst

Indkomst efter kategori
2016 Audited Financials

$
Fonde
86%
$
Privatpersoner
10%
$
Virksomheder
8%
$
Naturalie donationer
2%

I 2016 modtog Creative Commons et bidrag på $ 10.000.000 fra The William og Flora Hewlett Foundation, som vil blive brugt over en flerårig periode for at understøtte arbejdet i CC’s nye organisationsstrategi.

Tak

Creative Commons er taknemlig for vores globale fællesskab af fonde, sponsorer og individuelle donorer, der alle deler vores vision og gør vores arbejde muligt. På vegne af hele Creative Commons fællesskabet – bestyrelse, ansatte, affiliates og bidragere fra hele verden – tak!

Tak

Vi anerkender taknemmeligt støtte fra William og Flora Hewlett Foundation samt vores ledende samfund af donorer, herunder Anonym, Arcadia Fund, Argosy Foundation, Brin Wojcicki Foundation, Charles og Lynn Schusterman Family Foundation, CouponFollow, eCampus Ontario, Eric Saltzman og Victoria Munroe. Charitable Fund, Ford Foundation, Google, Institut for Museum og Bibliotekstjenester, John S. og James L. Knight Foundation, Mozilla, Privat Internetadgang, Re: Opret koalition, Samuel H. Kress Foundation, Stewart J. Guss, Advokat , og Vadasz Family Foundation.

Vi vil gerne anerkende følgende personer og organisationer for deres bidrag til årets tilstand af rapport fra Kommissionen. Tak!

Growth Data

Erin Simon & team, Google
Eleanor Kenny, Europeana
Liviu Iorgulescu, Jamendo
Lila Bailey, Internet Archive
Brian Carver, YouTube
Danielle McKay, DeviantArt
Cheyenne Hohman, Free Music Archive
Ross Oldenburg, Free Music Archive
Frank Polcino, Makerbot/Thingiverse
Catherine Snow, Makerbot/Thingiverse
Sylvia Ng, 500px
Rommil Santiago, 500px
Neil Quinn, Wikimedia Foundation
Ed Erhart, Wikimedia Foundation
Alex Feerst, Medium
Simon Steinberger, Pixabay
Matt Lee, Libre.fm

Oversættelser

Dansk version: Peter Leth.

Kreditering

Attribution information er direkte under eller ved siden af ​​de fleste billeder i rapporten. Eventuelle billeder, der ikke tilskrives direkte i rapporten, er angivet nedenfor

Creative Commons Global Summit 2017 af Sebastiaan ter Burg CC BY 2.0

Creative Commons Global Summit 2017 af Sebastiaan ter Burg CC BY 2.0

Foto af Rebecca Lendl, CC BY

Creative Commons Global Summit 2017 af Sebastiaan ter Burg CC BY 2.0

Creative Commons Global Summit 2017 af Sebastiaan ter Burg CC BY 2.0

Cable Green, Creative Commons Global Summit 2017 by Regina Gong CC BY 2.0

Creative Commons Global Summit 2017 af Sebastiaan ter Burg CC BY 2.0

CC Summit 2011 Warsaw foto af Kristina Alexanderson CC BY 2.0

Megan with made with CC summit. Foto af Jennie Rose Halperin CC BY 2.0

terBurgDSCF0489 by Sebastiaan ter Burg CC BY 2.0

KPA_6840 Creative Commons Summit 2017 Foto af Kristina Alexanderson CC BY-SA 2.0

KPA_6770 Creative Commons Summit 2017 Foto af Kristina Alexanderson CC BY-SA 2.0

Noun Project Ikoner

Lavet af Nirbhay fra the Noun Project

Lavet af Eucalyp fra the Noun Project

Lavet af Prasad fra the Noun Project

Lavet af Icondesk fra the Noun Project

Lavet af useiconic.com fra the Noun Project

Vis Licenser & Kreditering

Skjul Licenser & Kreditering

cc_heart_blue

Giv dit bidrag til Creative Commons

Sammen kan vi bygge et kreativt, frit og åbent fællesskab.

CC

Undtagen de steder hvor andet måtte være angivet, er indhold på denne side licenseret under en Creative Commons Attribution 4.0 international license.

Website by Affinity Bridge

Close Menu